maanantai 12. toukokuuta 2014

Siivousta

Nyt kun kanit on hoidossa, on hyvä aika tehdä häkin perusteellinen siivous. Yleensä kun siivoan häkkiä ja kanit on kotona, niin ne tuppaa olemaan koko ajan tiellä... Tällä kertaa pystyi ravaamaan oman huoneen ja kylppärin väliä ilman, että pelkäsi koko ajan potkaisevan säntäileviä kaneja. Perusteelliseen siivoukseen kuului siis purujen poistamisen lisäksi kaikkien häkissä olevien tavaroiden pesu (ja sitä ne todella tarvitsikin) ja samalla innostuin järkkäämään kanien tavarat siistiin järjestykseen (kaappi oli vähän räjähtäneen näköinen) ja pesin kaikki tyhjät purkit ja purnukat.


Aikomuksena on hankkia häkkiin alustaksi matto, purusta siis luovuttaisiin kokonaan. Se sotkee hirveästi, kulkeutuu jalkojen (ja kanin käpälien) mukana joka paikkaan asunnossa ja Vinja on viime aikoina alkanut yskimään, joten senkin takia voisi kokeilla jotain - ei niin pölisevää -vaihtoehtoa. Ja helpottaisihan se myös siivousta. Miinuksena on sitten se, että kanit ei ihan täysin osaa käyttää vessaa, joten mattoa saattaa joutua pesemään joka käänteessä. Mutta ainakin sitä voisi jonkin aikaa kokeilla ja katsoa päädytäänkö sitä käyttämään jatkossakin vai palataanko takaisin tuttuun ja turvalliseen puruun.

Tavarat kuivumassa.

Häkki saa kuitenkin hetken aikaa olla ihan rauhassa ja käyn ostamassa maton sinne pohjalle vasta vähän ennen kun kanit tulee takaisin kotiin. Hyvä kuitenkin, että sain sen ajoissa puhtaaksi, ettei sitten viimeisenä kanittomana iltana tarvitse raivosiivota. :)


Löysin pesämökin sisältä hirveän läjän kaninkarvaa kun aloin tyhjentämään häkkiä puruista. :D En tiedä miten karvat on sinne päätynyt kun kumpikaan kaneista ei juurikaan mökin sisällä viihdy. Suurin syy on varmaan siinä kun Vinja aina tukkii suuaukon puruilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti