torstai 15. toukokuuta 2014

Kanit esittelyssä 2

Nyt on siis esittelyvuorossa toinen kanini Toto.

Toto, virallisemmin Coredem, kotiutui 25.6.2012. Piti ihan käydä tarkistamassa, että olihan se tosiaan 2012 eikä 2013 kun hankin Toton, mutta tietysti se oli 2012 kun Totohan on jo 2-vuotias. En tiedä mikä muistinmenetys mulle tuli. Tosiaan, ei mennyt kuin 4 kk Vinjan hankinnasta kun vähän yllättäen kotiin saapui vielä toinen kani.


Toto on sellainen fiksu kani, joka jaksaa touhuta esim. häkin katosta roikkuvan tuoreruokapallon tai puisen puupalan (jonka sisällä on syötävää) parissa pitkiäkin aikoja. Se jaksaa käyttää aivojaan, eikä heti luovuta jos syötävää ei olekaan ihan helposti saatavilla. Toton touhuja on siis kiva katsella. :)


Totolla ei ole koskaan ollut kovin suurta tuhoamisviettiä ja yleisesti se on aina ollut se `kiltimpi kani´. Sen takia kun lakanoissa on reikä tms. syyttävä sormi osoittaa jostain syystä automaattisesti Vinjaan, vaikka aivan varmasti Toto on joskus ollut yhtä paljon asialla tai toiminut apurina. Totolla on kuitenkin omat lemppari järsimiskohteet: matot ja kylppärin ihana paksu puukynnys. Täysin viaton sekään ei siis ole.


Kuvailisin Totoa pääsääntöisesti hyvin kiltiksi kaniksi. Sen saa helpommin syliin kuin Vinjan vaikka ei Totokaan kovin pitkään jaksa sylissä kökkiä. Toisaalta, se ei kaipaa huomiota ihan niin paljon kuin Vinja eli sanoisin sitä vähän itsenäisemmäksi kaniksi. Välillä on kuitenkin kädet täynnä silitettäviä kaneja kun molemmat lösähtää samaa aikaa maahan makaamaan ja odottaa silityksiä. Vaikka nyt sanonkin, että Toto on pääsääntöisesti hyvin kiltti, sillä oli pienempänä (alle vuoden ikäisenä) kausi jolloin se oli kova puolustamaan häkkiä ja pari kertaa sain hampaista. Kerran se puri kunnon haavan peukalon kynnen alle. Onneksi nämä ajat on kuitenkin visusti takanapäin ja Toto on hyvin lepsu vaikka tunkisi kädet ja jalat samaa aikaa sen kanssa häkkiin.


Toto, kuten Vinjakin on hankittu kasvattajalta, molemmat samalta. Kasvattajan blogiin pääsee tästä. Sinne vain pistämään poikaskyselyitä jos kania harkitset. ;)

Toton kanssa en ole koskaan edes yrittänyt harrastaa mitään vaikka se olisi varmasti oikein mukava kaveri harrastuksiin. Oma saamattomuus ja laiskuus on siis ollut esteenä.

Tässä on nyt sitten vähän enemmän tietoa Totosta. :) Esittelyt loppuivat valitettavasti lyhyeen kun on vain kaksi kania. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti