keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kanit esittelyssä

En ole varmaan koskaan esitellyt blogissa kaneja sen tarkemmin, joten nyt ajattelin sen tehdä. Aloitetaan ensimmäisestä kanistani eli Vinjasta.

Actinia eli tutummin Vinja kotiutui 27.2.2012 eli vähän päälle kaksi vuotta sitten. Vinja on aika itsepäinen kani, mutta halutessaan se osaa olla aivan ihana silittelypupu. Silittelypupu kuvaa sitä paremmin kuin sylipupu, sillä Vinja ei oikeastaan koskaan ole juurikaan viihtynyt sylissä. Sen sijaan silittelystä se selvästi pitää, ja jaksaa pysyä pitkiäkin aikoja paikoillaan silitettävänä. 

Vinja vielä silloin kun korvat sojotti enemmän sivuille kuin alaspäin. :D

Vinja sai aikoinaan lempinimen `lentsikkakorva´ sillä sen korvien asento muistutti erehdyttävästi lentokoneen siipiä. Sille on monet kerrat naureskeltu, että tuossako muka luppakorva, raukka parka. :( Menetin jossain vaiheessa toivon siitä, että korvat koskaan laskeutuu luppamaisesti alas, mutta kyllä ne nykyään osottaa ihan kiitettävästi kohti lattiaa. 

c. Anni // Vinja 8 vk.

Vinja on hyvin utelias ja yleisesti ottaen tosi rohkea kani, se ei turhista hötkyile. Huomiota se kaipaa myös aika paljon. Uteliaana kanina sen löytää aina sillon tällön sieltä, minne sillä ei olisi asiaa. Hampaansa se on upottanut mm. lakanoihin, mattoihin, vaatteisiin ja kuulokkeisiin. Jokin aika sitten löysin tietokoneen hiiren johdon palasina sängyltä. :) Toisaalta, oma vika kun jätän tavarat kanin armoille vaikka hyvin tiedän että ne saattaa olla entisiä alta aikayksikön.


Vinja on käynyt kerran näyttelyissä, Kotkassa 19.5.2012. Pisteitä se sai 91/100 eli jonkin verran jäi vielä parannettavaa. En ole koskaan ollut mikään innokas näyttelyissä kävijä, mutta joskus olisi kiva viedä kanit ihan mielenkiinnosta jonnekin. Esteitä ei olla myöskään oikeastaan koskaan harrastettu vaikka innostusta ehkä olisikin ollut. Yritykset on aina olleet sellaisia, että Vinja kökkii esteen edessä, kiertää sen tai sujahtaa ali.

c. Anni // Vinja 17 vrk.

Siinä vähän perusteellisempaa tekstiä Vinjasta. Ensi kerralla sitten vuorossa Toto. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti