tiistai 15. toukokuuta 2012

Karkuri

Aamu alkoi oikein mukavasti kun Vinja oli päässyt karkuun... Se oli jotenkin saanut häkin sivuluukun auki ja päässyt huoneeseeni vapaaksi juoksemaan. Sotkuakin se oli saanut mukavasti aikaa ja oli tosi kiva heti aamusta  alkaa siivoamaan huonetta.. Häkin luukun kiinnitys"vipu" vai mikskä sitä nyt voisi kutsua on varmaan löystynyt sen verran, että Vinja jaksaa sisäpuolelta itse sen jotenkin avata. Se on varmaan nojannut etutassuilla siihen ja lukko on auennut tai sitten se on jotenkin potkaissut sitä. Noh, onneksi Vinja ei päässyt pidemmälle huoneestani seikkailemaan kun aukinaisen oven edessä oli aita esteenä. Sitten vasta olisikin ollut kiva jos se olisi päässyt koko yläkerrassa juoksemaan tai vielä pahempaa jos se olisi alakertaan Mauskin kynsiin loikkinut... Onneksi tästä pienestä aamuisesta (tosin en tiedä kauanko se kerkesi olla karkuteillä) juoksentelusta ei koitunut mitään pahempia ongelmia.

Vinja oli siis onnistunut hyppäämään yöpöydälleni (en ymmärrä miten kun olen sen tarkoituksella siirtänyt kauemmas sängystä ettei se hyppäisi sängyn kautta yöpöydälle) ja sieltä loikatessaan pois tiputtanut lähes kaikki tavarat lattialle... Onneksi lasiset asiat eivät olleet tippuneet. Pari juttua on vielä kateissa, mutta eiköhän ne jostain sieltä sängyn alta löydy. :D Vinjan sisäsiisteys mietittyttää myös. Suht hyvin se on osannut tehdä tarpeensa vessakoppaan, mutta tänään huoneestani löytyi hirveä papanaläjä. Vinja päätti sitten kunnolla sotkea paikkoja. :D Muutamat vaatteetkin sai vähän kyytiä... Laitoin heti aamulla lisäkiinnityksen häkin oveen, jotta uudelta karkureissulta (ja tuhoreissulta) vältytään!

Näyttelyt lähestyy ja kasvattajan kanssa sovittiin eilen, että vien Vinjan sinne jo perjantaina ja Vinja pääsee sitten kasvattajan kyydillä Kotkaan näyttelyihin. Itse en siis ole menossa mukaan. Päätin että on viisaampaa jäädä kotiin koulujuttujen takia kun niitä on niin hirveästi hoidettavana ja koeviikko tulossa. Ei ole varaa "tuhlata" yhtä vapaapäivää. Olisi kuitenkin ollut kiva mennä mukaan, mutta uskon että Vinja pärjää ihan hyvin vaikken olisikaan mukana. ;)

Lauantaina oli siivouspäivä ja Vinja sai uuden järkän häkkiinsä. Nykyinen järkkä on näyttänyt ihan kivalta ja toi vähän vaihtelua Vinjalle. Aluksi tuntu että häkissä on liikaa roinaa, mutta hyvin kaikki lopulta mahtui sinne.  Järkästä tulee kuvia sitten kun saan kuvat ladattua koneelle.

Lauantaina käytiin myös eläinkaupassa ja ostin uudelle kanille ruokakupin jo valmiiksi. :3 Faunassa oli sopivasti remonttiale tai vastaavaa ja tietyssä hyllyssä oli kaikki tavarat -50%. Sattui juuri sopivasti tuo ale kun muuten sieltä ei raaskisi mitään ostaa. Tuon alen kanssakin kuppi maksoi ihan tarpeeksi. :p Häkki olisi myös tarkoitus tilata piakkoin. Olisin halunnut vaihteeksi ostaa vaaleansinisellä pohjalla, mutta se on tietysti juuri nyt loppu.. Toisaalta ei sillä häkillä vielä ole kovin kiire niin ehkä niitä vaal.sinisiä häkkejä kerkee myyntiin tulla. Sama häkki on siis tarkoitus ostaa kun niin vähän aikaa on käytössä ja tarkoitus sen jälkeen myydä toinen häkki.

Tulevasta poikasesta en osaa vielä oikein mitään sanoa. Vähän hakusessa se oma kani on vielä, mutta jokainen poikanen on kyllä super suloinen. :3 En muista mainitsinko viimeksi, mutta samanvärinen kani on siis tulossa eli madagaskar. Niistä tulee Vinjan kanssa ihan samiksia. <3

Mutta jos en kerkeä kirjoitella ennen Vinjan ensimmäisiä näyttelyitä niin kerron kuulumisia sitten viimeistään näyttelyiden jälkeen! Peukut pystyyn, että Vinjalla menee hyvin! Toivottavasti se osaa käyttäytyä siellä eikä sählää mitään omaa. Ja toivottavasti korvat pysyisi edes sekunnin vähän alhaalla. :)

Kuvia ulkoilureissusta (tästä on tosin jo vähän aikaa):

Korvat meni tollein kun tuuli. xD

2 kommenttia:

  1. Hehe noi korvat! :D mut toi sotku ei kyl kuulosta yhtään kivalta, jota ehinki jo vähän kauhistella :D Kiva että Vinja pääsee näytskiin, vaikka ite jäät kotiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollu kiva ei x) Aamulla vielä kun oli väsyny ja aikaa ei nyt ihan hirveesti ollu niin ei siinä kauheesti hymyilyttäny. :D Joo ja kiva että Vinja saa vähän näyttelykokemusta. :)

      Poista