tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tarinaa

Löysin reilu viikko sitten henkilön, joka tekee kaneille mittatilauksena valjaita. Innostuin ilmoituksesta niin paljon, että päätin tilata Vinjalle valjaat. Valjaita vasten tarvitsin mitat Vinjasta ja pienen avustuksen avulla sain ne helposti katsottua. Nyt tilauksesta on kulunut jo sen verran aikaa, että valjaat on valmiit ja maksettu, joten odotan vain, että myyjä ehtii ne lähettää. Kuvassa ainakin näytti tosi kivoilta ja ihanan värisiltä. Valjaissa on säätövaraa, joten jos omat mittaukseni meni vähän pieleen (en tiedä kuinka luotettavana niitä voi pitää...) niin luulen, että pienellä säätämisellä valjaista saa ihan oikean kokoiset. :)


Vinjalle olisi jo ennestään kahdet valjaat, mutta ne näyttää harmillisesti liian pieniltä molemmat. En ole niitä kuitenkaan vielä kunnolla kokeillut, joten aivan varma en ole. Mutta joka tapauksessa uudet valjaat on tarpeelliset, riippuen siitä onko toiset valjaat liian pienet vai ei.

Eilen tuli tasan kaksi viikkoa kuluneeksi siitä kun haettiin Vinja kotiin. Huomaan kyllä suurta edistymistä siinä, miten käsittelen Vinjaa. Aluksi se tuntui lähes mahdottomalta, sillä Vinja rimpuili paljon ja en saanut sitä oikein pidettyä sylissä. Käsittelykerran jälkeen molemmat kädet oli täynnä raapimisjälkiä kun Vinja oli kynsillään huitonut joka suuntaan ja käsissä oli semmoinen "poltteleva" tunne. Ajattelin, että tulee kyllä "hieman" vaikeaa jos joka käsittelykerralla Vinja rimpuilee yhtä paljon. Mutta käsittely alkoi siitä sitten päivien myötä helpottumaan ja vaikka Vinja vieläkin rimpuilee, rimpuilu on vähentynyt huomattavasti ja samalla olen itsekin alkanut oppimaan, miten pidän Vinjasta varmemmin kiinni.

Voisin tässä yleisesti kertoa Vinjan kuulumisia. :) Vinjalle kuuluu erittäin hyvää, se elelee ihan normaalia kanin elämää. Viikonloppuna käytiin eläinkaupassa, josta ostin lisää virikkeitä häkkiin. Häkki näytti niin tyhjältä ja tylsältä ja tuntui pahalta jättää Vinja koulupäivän ajaksi tylsistymään häkkiin kun sillä ei oikein ollut siellä muuta tekemistä kuin nukkuminen ja syöminen. Vinja sai häkkiin ison heinätunnelin, jollaista olen jo jonkin aikaa halunnut ostaa (ei ole kuitenkaan sattunut kohdalle), heinäpallon (tms, en tiedä sen "virallista" nimeä), jonka sisällä on kulkunen ja nameja. Kaikki ostokset osoittautui oikein hyviksi ja Vinja tykkäsi. :)

Heti kun se sai uudet tavarat häkkiin alkoi niiden tutkiminen ja heinätunnelista on tullut lemppari nukkumispaikka. Puusillan alla Vinja ei nuku enää niin paljon, mutta sillan päällä taas on kiva tarkkailla ympärille. Heinäpalloa taas on kiva viskoa ympäri häkkiä ja se on todella hyvä virike häkkiin (jos vain jaksaa kuunnella kulkusen kilinää... :D).

Rakensin sunnuntaina häkin ympärille aidan, joka antaa vähän lisätilaa. Vinja sai olla koko päivän laajennetussa häkissä ja muuten se oli toimiva, mutta heti kun Vinja tuosta vähän kasvaa niin se pääsee hyppäämään aidan yli. Nyt se jo pääsi kurkottamaan ihan aidan yläreunaan ja oli kiinnostunut mitä aidan toisella puolella on. 

Vinjan luonnekin on tullut yhä paremmin ja paremmin selville kuluneiden päivien aikana. Vinja rakastaa huoneessa vapaana juoksemista (varmaan monen kanin lempipuuhaa) ja siitä huomaa melko heposti jos häkissä olo alkaa tylsistyttämään. Silloin se tulee häkin luukulle puremaan kaltereita ja odottamaan toiveikkaasti, että ovi aukeaisi. Pyrin pitämään Vinjaa päivittäin mahdollisimman paljon vapaana, sillä se kuitenkin joutuu olemaan häkissä koulupäivien ajan. Ihanteellista olisi jos voisin pitää sitä koko ajan vapaana ja se saisi liikkua häkin ja huoneiston välillä miten lystää, mutta portaiden ja alakerrassa odottavan koiran takia se ei ole mahdollista. Omassa huoneessanikaan en halua pitää sitä valvomatta vapaana.

Vinja on kova loikkimaan ja säntäilemään ympäri huonetta kun vain pääsee ulos häkistä. Sen juoksualue rajoittuu kuitenkin matolle sillä lattialla tassut luistaa ikävästi. Huoneessa vapaana ollessaan Vinja on kova tutkimaan paikkoja ja sen on myös päästävä joka paikkaan. Kaikki ahtaat paikat on parhaita ja nykyään se on alkanut myös kiipeilemään ahkerasti. Lattiatasoa korkeammat paikat selvästi kiinnostaa sitä. Tänään se hyppäsi jalkojeni päältä sängylle (odotinkin jo milloin sängylle meno alkaa kiinnostamaan...) ja eilen roskiksen kautta yöpöydälle. Ruokapussien päällä se tykkää myös viettää aikaa. 
Vinja on super kiltti. Se on myös aika kova pötköttelijä. :') Vaikka se onkin riehakas ja energinen, niin välillä pitää tietysti myös ottaa pieni lepotauko. Yksi Vinjan lemppari makoilupaikka on karvamatto (jota se myös tykkää syödä) ja sen löytää usein keskeltä lattiaa makaamasta. Ihan alussa se makoili pelkästään huoneen nurkissa/kaapin takana ja paikoissa, joissa se on piilossa. Vinja antaa silittää todella kiltisti ja sitä saakin aina paijata kun se on häkissä/matolla makoilemassa.
Vinjan ei niin kivoja tapoja on mm. koulukirjojen syönti (se on jostain syystä ihan sairaan kivaa) ja ahtautuminen paikkoihin, jonne olen "ovelasti" estänyt sen pääsyn. Hylly jossa säilytän koulukirjoja on alin hylly ja paikka, jossa Vinja tykkää olla. Ellen vahdi sitä niin jossain vaiheessa koulukirjat on varmasti entisiä kirjoja... Pitää varmaankin nostaa kirjat ylemmäs säilytykseen.
Vinja tykkää töniä kuonollaan ja sen kuonosta jää aina märkä läntti käteen. <3 Niin ja luulin jo, että omistan ruokahirmun, mutta omena ei oikein kelvannut. Ensimmäinen tuoreruoka, joka ei päässyt suosikkeihin.


Olisi varmasti vielä vaikka mitä kerrottavaa Vinjasta ja sen luonteesta, mutta ehkä parempi etten tähän kirjoita niistä enää lisää. Meinaa tulla melkoinen romaani muuten. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti