lauantai 31. maaliskuuta 2012

Siivouspäivä

Siivosin tänään Vinjan häkin ja häkkiin tuli ostettua myös uusi juttu. Elikkä ostin semmoisen toisenlaisen heinätelineen. Pallon muotoisen, joka kiinnitetään kaltereihin kiinni. Vaikuttaa kivalta vaikka Vinja piti jo hirveetä meteliä tunkiessaan sinne pallon alle, mutta noh, ehkä se kohta oppii mikä sen oikea tarkotus on...

Häkki just siivottuna.
Uusi heinäpallo.

Vinja sai siivouksen ajan olla kuljetusboksissa ja siellä se innokkaasti söi pohjalla olevaa pyyhettä kun menin sitä katsomaan. Ei sitten voinu sitä heinää syödä. :> Häkin siivouksessa ei mennyt edes kovin kauaa. Kippasin vanhat likaset purut jätesäkkiin, jonka jälkeen huuhtelin häkin vedellä. Sen jälkeen kuivasin sen ja lisäsin purut + muut kamat ja sitten olikin jo valmista. :) Mietin, että pitäsköhän häkin pesussa käyttää jotain muutakin kun vettä, mutta koska en vielä ollut varma mitä ainetta saisi käyttää niin päädyin pesemään pelkällä vedellä. Ja ei se häkki edes kovin likainen ollut, joten "perusteellisempaa" pesua ei tarvinnut edes tehdä.
Vinja oli ainakin hyvin tyytyväisen oloinen kun se pääsi ihan puhtaaseen häkkiin. :) Se loikki ympäri häkkiä ja tutki ihan pikkasen muuttunutta järjestystä (käänsin puusillan toistepäin ja vaihdoin heinätelineen paikkaa + lisäsin uuden heinäpallon häkkiin). Ruokakuppikin vaihto paikkaa, mutta se tosin on aina missä sattuu, joten sillä ei sillein ole "vakituista" omaa paikkaa.

Ei ne korvat kyllä pysy yhtään alhaalla. :D

En muista enää tarkkaa päivää, mutta tässä joku aika sitten Vinja oppi hyppäämään sängylleni. Odotinkin koska se tapahtuu ja pakko myöntää, että se tapahtui aikaisemmin kuin olisin osannut kuvitella. :D Nykyään sänky onkin yksi Vinjan lempipaikoista ja toisinaan se tykkää makoilla siellä. Sängyn kautta on myös erittäin kiva hypätä pöydälle, joka Vinjan takia loistaakin tyhjyyttä tällä hetkellä. Nimittäin kaikki tavarat (etenkin kirjat, paperit jne.) joutuu heti kanin hampaiden uhriksi. Vinja koitti yhdessä vaiheessa päästä myös pöydän kautta hyllykölle, mutta onneksi se on sen haaveen nyt unohtanut kokonaan. Yhden kameran latauspiuhan se ehti tuhota kun olin jättänyt epähuomiossa sen pöydälle. :/ Siitä ainakin sai varoituksen, että kaikki sähköjohdot täytyy ehdottomasti pitää poissa Vinjan lähettyviltä. Ja niinhän ne on alusta asti ollutkin.


Kuten yllä olevasta kuvastakin huomaa, Vinjalle tilatut valjaat on tullut perille. Siitäkin on jo jonkin aikaa. Valjaat on tosi hyvän kokoiset ja säätövaran ansiosta ne saa sopivan tiukalle. Valjaita Vinja suostuu pitämään mukisematta, ei se oikeastaan tunnu edes huomaavan niitä. Valjaiden laitto oli vain pientä showta aluksi, mutta kyllä se siitä sitten rauhoittui. Kerään tässä koko ajan rohkeutta viedä Vinjaa ulos.

Tilasin valjaisiin myös hihnan.
Lasia oli kiva nuolla :3

Vinja on kasvanut ja tummunut aika paljon kun katsoo noita ihan ekoja kuvia mitä siitä olen ottanut. Nopeesti se kasvaa. :> Tällä hetkellä sillä on ikää 3kk 2vk.

3 kommenttia:

  1. Tosi kivan näkönen heinäteline, pyöriikö se?:D ei varmaan, mut näyttää ihan. Ihanan värisee valjaat ja ihana VInja<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl se pyörii :D Mustaki noi valjaat on kivat ja Vinju on ihana <3

      Poista