lauantai 13. kesäkuuta 2015

Lisää valjaita

Viimeksi jäi siis esittelemättä kahdet valjaat ja yksi hihna (tosin se on ihan perus musta, joten en tiedä onko siinä paljon esittelemistä). Toiset valjaista ja se hihna olivat vasta postissa tulossa perille kun edellisen postauksen tein, joten niitä olisi muutenkin ollut aika mahdotonta silloin esitellä. :D Mutta ihan hyvä näin kun sitä tekstiä tuli melko paljon viimeksi.

1.

1. Nämä valjaat on ennenkin saanut täällä blogissa pienen "esittelyn", silloin kun olin juuri ostanut ne eli viime talvena. Koska yhden epäonnistuneen talviulkoilu reissun jälkeen päätin, että vien kanit seuraavan kerran vasta kesällä ulos, niin nämä valjaat ei ole ollut käytössä vielä kertaakaan. Ja se epäonnistunut ulkoilu meni siis näin.Tänään myöhemmin on kuitenkin tarkoitus viedä kanit kesän ensimmäiselle ulkoilureissulle ja suunnitelmissa on testata, sopiiko nämä Vinjalle.

Mittoja ei tähän hätään näistä valjaista ole.

2.

 2. Nämä valjaat on oikeastaan syy koko tähän "valjasasiaan", sillä satuin kaniyhteisössä törmäämään samaisiin valjaisiin ja mielipiteet näistä olivat hyvin positiivisia. Koska olen jo pitkään yrittänyt löytää Totolle uusia valjaita, päätin, että näitä on pakko kokeilla! Nämä ovat siis Vänttisen kissanvaljaat, mutta soveltuvat myös kaneille. Tilasin valjaat PetenKoiratarvike.com:sta, mutta samoja valjaita saa kuulemma myös mm. Faunattaresta, Mustista&Mirristä sekä suoraan valmistajalta. Kaikista eläinkaupoista näitä ei kuitenkaan löydy (valmistajan sivuilla lukee, että hyvin varustetuista eläinkaupoista), kuulemma värivalikoima on suppeampi (oletettavasti) ja voisin kuvitella, että kokojakin on rajoitetusti, joten päätin unohtaa eläinkaupoissa ravaamisen ja tilata suoraan PetenKoiratarvikkeesta.

En ollut kyseistä verkkokauppaa koskaan ennen käyttänyt ja nyt ihmettelen, että miksi en! Ensinnäkin, se on täysin kotimainen verkkokauppa ja sivuilla luvataan, että paketti on noudettavissa 1-2 arkipäivän kuluttua lähetyksestä. Itse tilasin valjaat viime tiistaina myöhään illalla (n. 23.00), keskiviikkona päivällä tuli ilmoitus, että tilaus on matkalla ja torstaina kävin noutamassa paketin pakettiautomaatista. Kiinnitin myös huomiota, että sivuilla kohdassa "pieneläimet" ja siellä kohdassa "ulkoilu", valikoimassa oli pelkästään Vänttisen valjaita eri väreissä. 

Malttamattomana tulin paketin haettuani kotiin ja heti piti päästä testaamaan näitä Totolle. :D Ja ihan sopivat oli! Pähkäilin pitkään tuota kaula ympärystä, otanko xs (25cm) vai s (27cm), ja onneksi päädyin tuohon s-kokoon. Vielä ei olla muuta kuin sisällä näitä sovitettu, mutta sekin asia korjaantuu tänään.

Vaikka vielä en osaa hirveästi käyttökokemuksia näistä valjaista sanoa, niin nopeasti mietittynä tulee muutama positiivinen ajatus heti mieleen. Valjaat on todella pehmeät ja varmasti huomattavasti mukavammat kanin päällä kuin esimerkiksi viimeksi esittelemäni kovat liilat. Niissä on vain yksi klipsi kiinnitettävänä, joten ne on helppo pukea kanin päälle ja värivalikoima on laaja, mikä on aina plussaa. :D Olikin hirveä ongelma päättää, minkä väriset valjaat tilaan! Aluksi mietin limeä, oranssia tai vaaleanruskeaa, sitten vain limeä tai oranssia. Lopuksi olin jo päättänyt, että lime on paras, mutta sitten mietin, että xs on varmaan Totolle liian pieni koko, eikä limeä ollut s-koossa enää jäljellä. Sen jälkeen valikointi piti aloittaa alusta (monesta oli oikea koko loppu) ja sitten kuvioihin tuli smaragdin vihreä, oranssi ja sininen. Lopulta päädyin sitten siniseen, mutta ei se helppoa ollut. :D 



Yllä kuvissa valjaat Toton päällä. Ne on tuossa liian löysällä, mutta onneksi löytyy säätövaraa.

Mitat:
Kaulan ympärys: 27cm
Rinnanympärys: 28cm-42cm

3.

3. Vänttisen valjaiden lisäksi tilasin PetenKoiratarvikkeesta valjaisiin sopivan mustan hihnan. Se on pidempi kuin muut hihnat (180cm), joten hihna tulee varmasti olemaan kovassa käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti