tiistai 28. huhtikuuta 2015

Puutöitä

Kuten viimeksi jo vähän mainitsinkin, olen viime viikon aikana rakennellut kaneille vähän sitä sun tätä. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikki rakennelmat on ollut siitä asti kanien käytössä. :) 

Elikkä, tällaisia tuli tehtyä: 


 Tuo puusilta tuli tehtyä oikeastaan ihan vikana, ja vain siksi, että oli vielä jonkin verran tunnilla aikaa. Mitään kovin haastavaa ei ehtinyt/jaksanut enää aloittaa, joten päädyin sitten tekemään tuollaisen sillan. Sen käyttötarkoituksesta en ollut ihan varma edes silloin kun sain sen koulussa valmiiksi, mutta se sopikin oikein hyvin ikään kuin "rampiksi" kanien häkkiin! Vinja jopa kerran käytti sitä. :D

Jos kanit ei jaksa sitä käyttää ns. sen oikeassa käyttötarkoituksessa, niin ainahan siihen voi kuluttaa hampaita. ;D


Ihan perus tason tekoa olin suunnitellut jo ennen seuraavan tunnin alkua, joten se tuli sitten tehtyä. Itse kun näitä väsäilee niin huomaa miten helppoa se loppujen lopuksi on. Kaneille voisi rakennella vaikka minkälaisia viritelmiä.

Ajattelin alun perin sijoittaa tason häkkiin heinän syönti tasoksi (Vinja ja Toto ainakin tykkää rouskuttaa heinää aina Ikea-jakkaroiden päällä), mutta tarkemmin ajateltuna häkissä olevat tavarat ovat aina niitä likaisimpia. 


Yhtenä ideana väsäsin kaneille Zooplussassakin myytävän "täytettävän ruokapuun". Se ei ole vielä päässyt kokeiluun, mutta uskon, että ruokapuu on ihan kiva virike kaneille. :)

Rakentelu loppuikin sitten tähän kun tunnit tuli käytyä, mutta eiköhän noilla viritelmillä pärjätä nyt jonkin aikaa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti