maanantai 14. huhtikuuta 2014

Näitä meillä syödään

Kaneilla on jo aika kauan ollut samat ruoat käytössä, mutta aina välillä tulee ostettua jotain uutta, jota sitten sekoittelen tuttujen ruokien joukkoon. Kun annan pellettejä, sekoitan niitä aina keskenään eli en anna vain yhtä tiettyä. Näyttää niin tylsältä jos kupissa on aina vain sitä yhtä ja samaa pellettiä. 

Tällä hetkellä ihan ne perus pelletit mitä syötän on Genesis ja Cuni Complete. Genesis on ehdottomasti kanien lemppari noista, Cuni Complete taas jää yleensä viimeisenä kupin pohjalle, mutta kyllä sekin sieltä aikanaan häviää. Noi on sellasia rohmuja, että kaikki tarjolla oleva kyllä syödään. :D

Aikoinaan meillä syötiin Genesiksestä sitä nuorille kaneille tarkoitettua pellettiä (punainen pakkaus), mutta vaihdoin tuohon aikuisille tarkoitettuun pellettiin (vihreä pakkaus) muistaakseni vähän sen jälkeen kun Toto täytti vuoden. 

Kuva Googlesta.
Kuva Googlesta.

Pellettien lisäksi kanit syövät kauraa ja aina sillon tällön semmoista jyväsekoitusta tms. En muista nyt pakkauksen merkkiä/nimeä. Sisko osti sen kun kanit olivat siellä hoidossa ja ne kyllä tykkäävät siitä kovasti. Se jyväsekoitus tai mikä ikinä oikeasti onkaan, on enemmänkin sellaista spesiaali ruokaa ja yritän välttää sen antamista liian usein. 

Tuoksuu niin hyvältä. :D

Tuossa oli ne mitä eniten tulee annettua. Näiden lisäksi on sitten kaiken maailman herkkuja ja vähän erikoisempia juttuja. Kanien kohdalla olen onnistunut välttämään herkkujen hamstraamista ja jopa onnistunut syöttämään joitakin pusseja loppuun. Ne kun ei loppujen lopuksi niin hirveästi tarvitse erilaisia herkkuja ja kun niitä ei voi liian usein antaa niin vähemmälläkin määrällä selvitään. Nyt viime Hulluilta Päiviltä ostin kuivattuja porkkanoita ensimmäistä kertaa kokeiltavaksi. Ne ei ollut mitenkään alennuksessa, mutta halusin käydä ostamassa jotain uutta namia kaneille. Äskön annoin maistiaiset ja ihan hyvin näytti maistuvan. Ei ehkä kuitenkaan mitään lempiherkkuja. 


Kanit on kyllä yleisesti tykännyt noista Jr Farmin tuotteista. Nyt jo loppuun syödyt kuivatut voikukat olivat ainakin suurta herkkua ja tällä hetkellä puolillaan oleva pussi "vihreää heinää" uppoaa myös hyvin. 


Loppuun vielä kuvat Genesiksen ja Cuni Completen sisällöstä.

Genesis
Cuni Complete

Kaikkien näiden lisäksi meillä tietysti syödään pääasiassa heinää ja juodaan vettä. Yleisimpiä tuoreruokia mitä kanit saa on salaatti, kurkku, porkkana ja baanani. 

Totolla onkin ensi viikolla synttärit, tällä kertaa aion muistaa ne kun viime vuonna meni vähän ohi... Ja nyt kun on lupailtu niin hyviä säitä pääsiäiseksi niin suunnitelmissa on viedä kanit vihdoin nauttimaan auringosta. Katsotaan tuleeko onnistumaan vai ei. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti