torstai 3. tammikuuta 2013

Syöpöt

Nimittäin heinää vedetään niin paljon, että sitä saa koko ajan olla lisäämässä. Tämä ei johdu pelkästään siitä, että on kaksi kania samassa häkissä vaan varsinkin Vinja on oikeasti ruvennut kunnolla syömään heinää. Se aloitti heinän rohmuamisen jo silloin kun oli vielä omassa häkissä. Ennen Vinja oli vähän nirso heinää kohtaan ja saattoi mennä viikkokin ettei heinää tarvinnut lisätä heinätelineeseen. Nyt menee ehkä päivä ja heinät on taas loppu... Ja mitä syöppöyteen tulee, Toto on aina ensimmäisenä paikalla kun ruokaa tarjotaan ja useimmiten myös viimeinen, joka lopettaa syömisen. :D

 
 

Samalla kun Vinja on aloittanut heinän syömisen kunnolla (Toto tietysti myös, mutta se on alusta alkaen syönyt enemmän heinää) Toton käytöksessä huomaa selvän eron. Tossa syksyllä jossain vaiheessa Toto aloitti häkin hullun puolustamisen ja ei ollut toivoakaan, että kädellä voisi mennä sinne mitään sörkkimään; aina oli hampaat ihossa kiinni. Muutamia kertoja se puri ihan kunnolla ja ehkä pienimuotoinen pelko, että se puree uudestaan iski.

Huomasin kuitenkin, että pureminen ilmeni vain häkin lähettyvillä ja juurikin siinä puolustustilassa. Ruoan annoin useimmiten lattialla ja heinän lisäsin siten, ettei Toto ollut häkissä. Kaikki tämä siis ennen kastraatiota ja kanien yhteenmuuttoa.

Nykyään Toto on huomattavasti rauhoittunut. Se ei ole samalla lailla hyökkäävä kuin oli jossain vaiheessa, häkin puolustaminen on jäänyt (enää se ei säntäile hulluna kun joku kulkee ohi) ja heinää voi huoletta lisätä vaikka Totokin olisi häkissä. Se on myös ihana sylivauva, joka pysyy kauemmin kuin kaksi sekuntia paikallaan (Toisin kuin Vinja...). Elikkä kanien yhteenmuutto toi paljon muutakin hyvää kuin sen, että nyt molemmilla on kaveri. :)


Kanien häkki on myös kokenut pieniä muutoksia tässä lähiaikoina ja tällä hetkellä se on mielestäni ihan viihtyisä, joskin ehkä hieman turhan ahdas. No, asia tulee sitten muuttumaan kun hommaan sen isomman häkin!

Ennen. 
Jälkeen.
Kävin Ikeasta ostamassa tuon lasten jakkaran ja Vinja on heti ominut sen itselleen. :D Joka aamu kun olen kaneja mennyt katsomaan niin löydän Vinjan sen päältä makoilemasta.

 

 Ja sitten alussa mainitsemani heinän suurkulutus:

Päivällä.
Seuraavana aamuna.

Lopuksi vielä maininta siitä, että blogi täyttää tänään vuoden! Paljon olen kaneista vuoden aikana oppinut. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti